lili بولاقي مبتدا
انا من بلده : indonesia عدد المساهمات : 43 نقاط : 25016 السٌّمعَة : 16 تاريخ التسجيل : 11/10/2010 العمر : 39
| موضوع: Badami Gosht السبت ديسمبر 25, 2010 5:27 am | |
| Bakra Badami Gosht Badami Gosht is an extremely liked dish, on the occasion of Eid ul Fitr as well as otherwise. It is a spicy non-vegetarian dish, prepared especially to celebrate this festival of Id with food. It smells heavenly and is extremely luscious in taste, thus loved by everyone. You can cook it for your friends and family anytime, as its ingredients are easily available in the market. The article brings you the recipe of Badami Gosht. Try it and enjoy this delicious dish with your near and dear ones, on the auspicious occasion of Eid.
Ingredients * 5 tbsp Vegetable Oil * 2 Cinnamon sticks * 6 Garlic Cloves * 1 tbsp Cardamom Seeds * 1 large Onion (chopped) * 2 Garlic Cloves (crushed) * 1 1/2 inch Fresh Ginger (peeled and chopped) * 1 1/2 lb Lean Lamb (cubed) * 1 1/4 cup Yogurt (plain) * 1 tsp Saffron Threads, soaked in 2 Tbsp boiling water * 1/2 tsp Chili Powder * 1/2 cup Ground Almonds * 1 tsp Salt * 1 1/2 cup Coconut Milk * 2 dried Red Chilies Method * Heat oil in a heavy saucepan. Add cinnamon, cloves and cardamom and fry for 1 minute. Add onion, sauté until soft, stirring occasionally. * Add garlic and ginger and fry for 3 minutes, stirring frequently. Add lamb cubes and fry until brown, for about 5 minutes. * Whisk yogurt, saffron mixture, salt and chili powder together and add to lamb cubes. Cook for 5 minutes. * Grind almonds with enough water to form a thick paste. Add almond paste and whole chilies to lamb cubes, stir well. Simmer for 5 minutes, over low heat. * Add coconut milk, reduce heat to low, cover and simmer for 35-40 minutes or until lamb is cooked through and tender. * Uncover the pan for the last 10 minutes of cooking. Transfer to a warmed dish and serve at once المكونات * 5 ملاعق كبيرة زيت نباتي * 2 من عيدان القرفة * 6 فصوص من الثوم * 1 ملعقة كبيرة بذور الهيل * 1 بصلة كبيرة (مقطعة) * 2 فصوص من الثوم (سحق) * 1 1 / 2 بوصة الزنجبيل الطازج (مقشرة ومقطعة) * 1 1 / 2 £ العجاف لامب (مكعبة) * 1 1 / 4 كوب زبادي (عادي) * 1 ملعقة شاي زعفران المواضيع، غارقة في 2 ملعقة كبيرة من الماء المغلي * 1 / 2 ملعقة شاي مسحوق الفلفل الحار * 1 / 2 كوب اللوز البري * 1 ملعقة صغيرة ملح * حليب جوز الهند 1 1 / 2 كوب المجفف * 2 الفلفل الأحمر الأسلوب * يسخن الزيت في مقلاة ثقيلة. أضف القرفة والقرنفل والهيل ويقلى لمدة 1 دقيقة. يضاف البصل ويقلى حتى الناعمة، واحيانا اثارة. * يضاف الثوم والزنجبيل ويقلى لمدة 3 دقائق مع التحريك باستمرار. تضاف مكعبات لحم الغنم ويقلى حتى براون، لمدة 5 دقائق. * الزبادي المخفقة، خليط الزعفران والملح ومسحوق الفلفل الحار معا وإضافة إلى مكعبات لحم الغنم. كوك لمدة 5 دقائق. * طحن اللوز مع ما يكفي من الماء لتشكيل عجينة سميكة. يضاف معجون اللوز والفلفل الحار كله مكعبات لحم الغنم، يقلب جيدا. يطهى على نار خفيفة لمدة 5 دقائق، على درجة حرارة منخفضة. * إضافة حليب جوز الهند، وخفض حرارة منخفضة، وتغطية لينضج لمدة 35-40 دقيقة أو حتى ينضج لحم الغنم من خلال والعطاء. * كشف عن عموم الدقائق ال 10 الأخيرة من الطبخ. نقل إلى درجة حرارة صحن وتخدم في آن واحد | |
|