norma بولاقي مبتدا
انا من بلده : indonesia عدد المساهمات : 43 نقاط : 24997 السٌّمعَة : 5 تاريخ التسجيل : 11/10/2010 العمر : 36
| موضوع: Nawabi Biryani السبت ديسمبر 25, 2010 5:33 am | |
| |
Nawabi Biryani
Nawabi Biryani is a special dish made on the occasion of Eid ul Fitr. It is a non-vegetarian dish which is made by using liberal amount of raisins, and is called ‘Nawabi’ Biryani precisely for this reason. Its ingredients are easily available in the market, and it is also easy to cook. A delicious rice-made dish, it is popular among the Muslims and non-Muslims in India alike, especially the Lucknow style Nawabi Biryani. This article brings you the recipe of Nawabi Biryani. Try it at home and enjoy the relishing and exquisite taste of this delectable dish. Ingredients * 325 gms Basmati Rice * 1/2 kg. Mutton (cut in pieces) * 3 Onions (sliced) * 1/2 tbsp Ginger-Garlic Paste * 1 tsp Garam Masala * 3 small-sized Red Chilies * 1 piece Cinnamon * 1/2 cup Curd (beaten) * 3 Green Cardamom * 5 Pepper * 5 Cloves * 1/2 tsp Shahjeera * 1/2 tsp Turmeric powder * 1/4 cup Milk, with saffron * 1 pinch Coriander/Pudina (chopped) * Jardalu (5 apricots ) * Dry Fruits * Ghee, as required Method * Fry the dry fruits & apricots in 2½ tbsp ghee, with a little salt (to taste). * Now, grind the fried onions and red chilies, to make a fine paste. * Marinate the mutton pieces with curd, ginger-garlic paste, onion paste, turmeric powder and salt. * In a pressure cooker, heat ghee, add the marinated mutton and cook till done. * Heat ghee again in another vessel, add the whole spices, fry for a while and then add the washed rice. * Add salt and warm water, enough that it comes 1½ inch above the rice. Cook till the rice is done. * Remove the rice from the pan, spread out to cool and remove the whole spices. * To assemble, apply ghee to a heavy bottomed vessel, add the cooked mutton and sprinkle some garam masala. * Cover with a layer of rice, followed by melted ghee and then the saffron milk. * Lastly, add the fried nuts, cover tightly and keep on dum for 15-20 minutes. * Mix and serve, hot garnished with chopped coriander & pudina. المكونات
* 325 منطقة الميكونج الكبرى الأرز البسمتي * 1 / 2 كجم. لحم الضأن (قطع في قطعة) * 3 البصل (شرائح) * 1 / 2 ملعقة كبيرة الزنجبيل والثوم والماضي * 1 ملعقة شاي جارام ماسالا * 3 الصغيرة الفلفل الأحمر * 1 قطعة القرفة * 1 / 2 كوب الرائب (ضرب) * 3 الهيل الأخضر * 5 فلفل * 5 فصوص * Shahjeera ملعقة شاي 1 / 2 * 1 / 2 ملعقة شاي مسحوق الكركم * 1 / 4 كوب حليب، مع الزعفران * قرصة الكزبرة 1 / Pudina (المفروم) * Jardalu (5 المشمش) الفواكه الجافة * * السمن، على النحو المطلوب
الأسلوب
* فراي والفواكه الجافة والمشمش في 2 ملعقة كبيرة من السمن ونصف، مع قليل من الملح (حسب الذوق). * والآن ، وطحن البصل المقلي والفلفل الحار الأحمر، لصنع معجون ناعم. * انقع قطع لحم الضأن مع اللبن الرائب، عجينة الزنجبيل، الثوم، البصل لصق، مسحوق الكركم والملح. * في طنجرة الضغط والجية الحراري، إضافة الخروف المتبلة ويطهى حتى القيام به. * حرارة السمن مرة أخرى في سفينة أخرى، إضافة التوابل كلها، جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية لفترة من الوقت ثم يضاف الأرز المغسول. * يضاف الملح والماء الدافئ، يكفي أن يأتي نصف بوصة 1 فوق الأرز. كوك حتى يتم الأرز. * إزالة الأرز من المقلاة، انتشرت لتبريد وإزالة التوابل كلها. * التجمع وتطبيق السمن إلى سفينة ثقيلة القاع، إضافة لحم الضأن المطبوخ ويرش بعض ماسالا جارام. * الغلاف مع طبقة من الأرز، تليها السمن ذابت ثم الحليب الزعفران. * وأخيرا، إضافة المكسرات المقلية، وغطاء محكم والحفاظ على دم لمدة 15-20 دقيقة. * ميكس وخدمة، والساخنة مزخرف مع الكزبرة المفرومة وpudina.
|
| |
|
amaaamy2 مشرف قسم
انا من بلده : china عدد المساهمات : 744 نقاط : 28574 السٌّمعَة : 106 تاريخ التسجيل : 04/07/2010
| |