december ملك ملوك بولاق
انا من بلده : china عدد المساهمات : 1831 نقاط : 33015 السٌّمعَة : 332 تاريخ التسجيل : 22/09/2010
| موضوع: Mixed Vegetable Paratha--خضار Paratha الأربعاء ديسمبر 29, 2010 5:53 am | |
| Mixed Vegetable Paratha Mixed vegetables like potato, peas, carrots, bell pepper, beans are cooked till soft. They are then mashed together with spices and herbs. The mixture is then stuffed into wheat dough and rolled out into thick parathas. The mixed vegetable paratha is cooked on flat pan until its golden brown on both sides. Makes: 3 – 4 Mixed Vegetable Paratha Ingredients: Wheat Flour 1 1/2 Cups Potato 1 Mixed Vegetables (Peas, Carrots, Bell Pepper, Beans..) 1 Cup Green Chiles 1 – 2 Ginger Garlic Paste 1/2 tsp Garam Masala 1/2 tsp Cilantro Few Sprigs Salt to taste Oil as Required Method of preparation: Remove stems, wash and finely chop the green chiles. Wash and finely chop the cilantro leaves. Wash and halve the potato. Wash, clean and peel the mixed vegetables if required. Finely chop the mixed vegetables or grate them using thick side of the grater. Cook the vegetables in salted water till just soft but not mushy. Alternatively, use a microwave to cook the vegetables just enough. If making a large batch, you can use pressure cooker to cook everything together. Boil a cup of water, add halved potato. Boil till potato turns soft. Cool to room temperature, peel and mash the potato. Add these mixed vegetables in a bowl with mashed potato. Add green chiles, ginger garlic paste, garam masala, cilantro and salt. Mash everything well and divide the portion into 3 – 4 portionsKnead wheat flour into somewhat tight dough with few pinches of salt using enough fresh water. Keep the dough covered with wet kitchen towel for half an hour. Divide the dough into 3 – 4 portions. Take each portion of wheat dough, press it a little to form a small disk. Take around 3 tbsps of the vegetable mixture and place it on the disk. Now bring together the edges of the dough and press it to form a ball. Carefully knead each dough ball into around 7 inch diameter disc with help of a rolling pin. Repeat the same with remaining wheat dough portions. Heat a flat griddle on medium heat, brush half a tsp of oil all over the griddle. Place the paratha on hot griddle and let it turn golden brown. Add quarter tsp of oil on uncooked side and turn it over to let it cook. When both sides are cooked properly, remove mixed vegetable paratha onto a plate. epeat the same with remaining rolled out parathas. Serve hot mixed vegetable paratha with any raita of your choice. Notes: Adjust the thickness of the paratha according to your preference. Suggestions: If the paratha is not cooked properly, put it back on low heat and cook till its done. If the stuffing tends to come out while rolling the dough, apply a thin patch of wheat dough to cover. Or make sure to stuff just enough stuffing so it doesn’t come out.Variations: Your choice of vegetables or leftover vegetables can be added while making the stuffing. خضار Paratha Paratha الخضر المختلطة
الخضروات مثل البازلاء ، والبطاطا ، الجزر ، الفلفل ، الفاصوليا المطبوخة وحتى الناعمة. وبعد ذلك المهروسة مع التوابل والأعشاب. الخليط ثم محشوة في عجينة القمح وخرجت إلى parathas سميكة. ينضج paratha الخضروات مختلطة في مقلاة مسطحة حتى البني الذهبي على الجانبين. يجعل : 3-4
المختلطة المكونات النباتية Paratha :
القمح والدقيق 1 1 / 2 الكؤوس البطاطا 1 مختلط الخضار (بازلاء ، جزر ، فلفل ، البقول..) 1 كأس الأخضر شيلي 1-2 عجينة الثوم والزنجبيل 1 / 2 ملعقة شاي جارام ماسالا 1 / 2 ملعقة شاي عدد قليل من الأغصان سيلانترو ملح حسب الذوق كما النفطية المطلوبة
طريقة التحضير :
إزالة ينبع ، ويغسل وختم ناعما وشيلي الخضراء. يغسل وختم ناعما والكزبرة يترك. غسل والنصف البطاطا. غسيل وتنظيف وتقشير الخضروات مختلطة إذا لزم الأمر. ختم ممتاز الخضروات مختلطة أو صر لهم باستخدام الجانب سميكة من المبشارة. طهي الخضار في الماء المملح حتى الناعمة فقط ولكن ليس طري. بدلا من ذلك ، استخدام الميكروويف لطهي الخضروات يكفي. إذا جعل دفعة كبيرة ، يمكنك استخدام طنجرة الضغط لطهي كل شيء معا. غلي كوب من الماء ، إضافة إلى النصف البطاطا. يغلي حتى يتحول البطاطا الناعمة. بارد لدرجة حرارة الغرفة ، وقشر البطاطا الهريس. إضافة هذه الخضروات في وعاء مع البطاطا المهروسة. أضف شيلي الخضراء ، وعجينة الزنجبيل والثوم وغارام ماسالا ، والكزبرة والملح. الهريس كل شيء بشكل جيد وتقسيم الجزء إلى 3 حتي 4 أجزاء. يعجن عجين دقيق القمح إلى ضيق إلى حد ما مع قليل من الملح القرصات به ما يكفي من المياه العذبة. الحفاظ على العجين مغطى منشفة المطبخ الرطب لمدة نصف ساعة. تقسم العجينة إلى 3 حتي 4 أجزاء. اتخاذ كل جزء من العجين القمح واضغط عليه قليلا لشكل قرص صغير. 3 ملاعق كبيرة تستغرق حوالي من خليط الخضار ووضعه على القرص. جلب الآن معا حواف العجين واضغط عليه لتشكيل الكرة. يعجن بعناية كل كرة العجين الى قرص قطره حوالي 7 بوصة مع مساعدة من شوبك. كرر الشيء نفسه مع باقي أجزاء العجين القمح. الحرارة صينية مسطحة على نار متوسطة ، وفرشاة نصف ملعقة صغيرة من النفط في جميع أنحاء صينية. وضع paratha على شواية ساخنة والسماح لها بدوره البني الذهبي. أضف ملعقة صغيرة من النفط في الربع الجانب غير مطبوخة وتحويلها الى السماح لها كوك. عندما تنضج الجانبين بشكل صحيح ، إزالة مختلطة paratha الخضروات على طبق من ذهب.
توالت المتبقية كرر نفس الشيء مع من parathas. يقدم ساخنا paratha الخضروات مختلطة مع أي raita من اختيارك.
ملاحظات : ضبط سمك paratha وفقا لتفضيلاتك.
الاقتراحات : إذا لم يتم وضع ينضج paratha بشكل صحيح ، مرة أخرى على نار هادئة ويطهى حتى القيام به. إذا حشو يميل إلى الخروج في حين المتداول العجين ، وتطبيق التصحيح رقيقة من عجينة القمح لتغطية. أو للتأكد من الاشياء ما يكفي لذلك حشو لا يخرج.
ويمكن أن يضاف اختيارك من الخضار أو الخضار بينما جعل بقايا حشو : التعديلات.
| |
|