مركز شباب بولاق
مرحبا بك في موقع مركز شباب بولاق
نرجوا التفاعل معنا والمساهمه بمواضيعك
سجل وبعد التسجيل فعل حسابك بنفسك في اميلك الشخصي
مع تحيات اداره الموقع احمد سعودي
مركز شباب بولاق
مرحبا بك في موقع مركز شباب بولاق
نرجوا التفاعل معنا والمساهمه بمواضيعك
سجل وبعد التسجيل فعل حسابك بنفسك في اميلك الشخصي
مع تحيات اداره الموقع احمد سعودي
مركز شباب بولاق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مركز شباب بولاق

بولاق ابو العلا رمز الحضاره
 
البوابةالرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورقران كريمالتسجيلدخولالعاب اون لاينالعابشات ودرشه
اهلا بكم في موقع مركز شباب بولاق - ونرجوا ان تستمتعوا معنا- مدير الموقع / احمد سعودي مشرف الحاسب الالي بالمركز -ت 01223834149
https://i.servimg.com/u/f46/15/36/59/23/re-exp15.jpg


https://i.servimg.com/u/f46/15/36/59/23/re-exp15.jpg

 

 "الكفتة المشوية"

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dina
المراقب العـــام
المراقب العـــام
dina


انا من بلده : مصر
انثى الثور الثعبان
عدد المساهمات : 2787
نقاط : 36561
السٌّمعَة : 943
تاريخ التسجيل : 28/10/2010
العمر : 47

"الكفتة المشوية" Empty
مُساهمةموضوع: "الكفتة المشوية"   "الكفتة المشوية" Icon_minitime1الإثنين أغسطس 15, 2011 2:01 pm

"الكفتة المشوية"


هي مش أكلة جديدة، لكن إضافة جديدة للكفتة المشوية..

لأني باضيف لها حاجة زيادة من عندي وهي خلطة لذيذة جدًّا، أتمنى إنكم تجرّبوها وهي طريقتها سهلة أوي..

المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة
ملح وفلفل
كيس فيجيتار
3-4 معالق لبن

الطريقة:
هي نفس طريقة الكفتة العادية، بس نقولها تاني علشان اللي مش عارفها:

1- قشّري البصل وافرميه أو ابشريه بالمبشرة.

2- حطي البصل على اللحمة في وعاء كبير واخلطيهم مع بعض كويس، وضيفي الملح والفلفل.

3- بعد كده أحضري كيس الفيجيتار (متوافر بالسوبر ماركت)، وحطيه في طبق وحطي
عليه معلقتين اللبن، وممكن تزوّدي معلقة أو أقل، المهم إنك تحصلي في الآخر
على عجينة متماسكة بس ما تزوديش اللبن.

4- حطي الفيجيتار على الكفتة، واخلطيهم مع بعض وسيبيهم نص ساعة.

5- جيبي صينية تيفال أو ألمونيوم وابتدي صبّعي الكفتة، أنا باصبعها على
قلم؛ لأن بيكون أفضل إنك تصبعيها على القلم، وتسحبيه علشان يعمل فراغ في
أصابع الكفتة.

6- بعد ما ترصي الكفتة في الصينية، هتغطي الصينية وتحطيها على البوتجاز من فوق على نار هادية.

7- لما تلاقي الكفتة لونها بدأ يتغيّر ونزّلت ميتها، وبدأت تستوي اطفي
عليها، وولعي الشواية بتاعة الفرن من فوق وحطيها لحد ما تتحمر.. وبالهنا
والشفا.




أتمنى أن ينال موضوعى إعجابكم
فى إنتظار ردودكم
ومرحبا بكم فى بيتكم مركز شباب بولاق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
"الكفتة المشوية"
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مركز شباب بولاق :: قسم عالم حواء :: قسم المطبخ المصري والعالمي و الايتيكيت-
انتقل الى: