Ingredients:Rempah or Spice paste:8 -10 shallots about 125 - 150g, peeled
5 - 6 cloves of garlic. peeled
about 30 - 40g galangal, roughly chopped, cut iinto small chunks/slices
about 20 - 30g fresh ginger, cut into small chunks/ slices
about 2 – 4 fresh large red chillies, deseeded and cut into pieces. Use less if you don’t like spicy
About 10 – 12 large dried chilles, deseeded and soaked, or less if you don’t like spicy
5 – 6 candle nuts (if not, use about 10 cashew nuts)
1.5 tbsp cumin powder (freshly roasted and ground for best flavour)
2 tbsp coriander powder (freshly roasted and ground for best flavour)
2 tsp cinnamon powder
whole spices (use as whole)4 - 5 green cardamom pods
3 star anise
4 - 5 lemongrass, topped, tailed and bruised
other ingredients:few tbsp tamarind juice (extracted from 1 golf ball size wet tamarindwith some boiling water), if using tamarind paste use around the sameamount if watery, if thick use one heap tsp
about 1-1/2 tbsp palm sugar or normal sugar
salt
cooking oil
1 - 1.25kg of beef (tougher and/or fatty cut like shin, braising steak, brisket), cut into large chunks
few tbsp of plain flour for dusting
1 –1/2 cup coconut milk ( I am using tin)
enough water for braising, about 1 cup or more
1/2 cup loosely packed kerisik (ground roasted coconut), see
this posthow to make this. If fresh coconut is not available can used frozen ordessicated coconut. With dessicated coconut, dampen it slightly withcouple tbsp of water before dry roasting. Dry roast using a small pantill golden brown and blitz in a blender till very fine. Kerisik is theessential ingredient for dried rendang, don’t leave it out.
Extra coconut cream if needed (see note on bottom)
Method:
- Ground shallots, garlic, galangal, fresh ginger, candle nutsand chillies using a mini blender till as smooth as possible. Add atouch of water if the paste is dry and difficult to blend. Mix wetspice with dry spice powder.
- Dust beef pieces with a little flour and fry with some oil at high heat very quickly till lightly golden. Remove into a dish.
- Stir fry the spice paste with 3 - 6 tbsp cooking oil at medium heatfor about 10 - 15 minutes till the spice is very fragrant. Keepstirring to prevent paste burning and sticking to pan or wok.
- Add in all the whole spices. Stir
- Add coconut milk, beef, tamarind, palm sugar and about 1 cups ofwater and bring to a boil, lid on and gently simmer for about 1 – 1 1/2hours or till the meat is tender. Seasoned with enough salt.
- Remove cardamom, star anise and lemon grass if needed. I don't really bother.
- Add in the kerisik. If there is still a lot of sauce in thepan/wok, take the meat out using a slotted spoon and reduce the saucebefore adding kerisik.
- After adding the kerisik, continue simmering/ stir frying till oil is separating and beef rendang is quite dry.
المقادير :
Rempah التوابل أو لصق :
8 -10 عسقلان حوالي 125 -- 150g ، مقشر
5 حتي 6 فصوص من الثوم. مقشر
حوالي 30 -- الخولنجان 40G ، المفروم تقريبا ، وقطع قطعا صغيرة iinto / شرائح
الزنجبيل الطازج 30g ، مقطعة إلى قطع صغيرة / شرائح -- حوالي 20
حوالي 2 حتي 4 الفلفل الأحمر الطازج كبيرة ، deseeded وقطع اربا. استخدام أقل إذا كنت لا تحب حار
حوالي 10 حتي 12 chilles كبيرة المجففة ، وdeseeded غارقة ، أو أقل إذا كنت لا تحب حار
5-6 المكسرات شمعة (إن لم يكن ، استخدم الكاجو حوالي 10)
1،5 ملعقة كبيرة مسحوق الكمون (طازجة تفحم والأرض للحصول على أفضل نكهة)
2 ملعقة كبيرة من مسحوق الكزبرة (طازجة تفحم والأرض للحصول على أفضل نكهة)
2 ملعقة شاي مسحوق القرفة
كامل التوابل (استخدام ككل)
4 حتي 5 حبات الهال الأخضر
3 الينسون
وتصدرت 5 الليمون ، الذيل ورضوض -- 4
المكونات الأخرى :
قليلمن عصير التمر الهندي ملعقة كبيرة (1 المستخرج من التمر الهندي حجم كرةالغولف الرطب مع بعض الماء المغلي) ، إذا كان استخدام التمر الهندياستخدام لصق حول نفس المبلغ اذا المائي ، وإذا كنت تستخدم ملعقة صغيرةسميكة كومة واحدة
حول 1-1/2 ملعقة سكر النخيل أو السكر العادي
الملح
زيت الطهي
1 -- 1.25kg من لحوم البقر (أكثر صرامة و / أو قطع الدهنية مثل شين ، braising صدر الحيوان ، ستيك) ، ويقتطع أجزاء كبيرة
ملعقة كبيرة من عدد قليل من الدقيق العادي لإزالة الغبار
1 -1 / 2 كوب حليب جوز الهند (أنا باستخدام القصدير)
ما يكفي من المياه لbraising ، حوالي 1 كوب أو أكثر
1 / 2 كوب معبأة فضفاضة kerisik (جوز الهند المحمص الأرض) ، انظر هذا المنصب كيفية جعل هذا. وإذا جوز الهند الطازج غير متوفر تستخدم المجمدة أو جوز الهند المجفف. مع جوز الهند المجفف ، فإنه يضعف قليلا مع ملعقة كبيرة من الماء قبل بضعة الجافة تحميص. مشوي الجافة تستخدم وعاء صغير حتى البني الذهبي ومداهمات في الخلاط حتى الدقيقة جدا. Kerisik هو المكون الأساسي للرندانغ المجففة ، لا تترك من ذلك.
كريم جوز الهند إضافية إذا لزم الأمر (انظر الملاحظة في أسفل)
الطريقة :
الكراث البري والثوم * ، الخولنجان ، الزنجبيل الطازج ، والمكسرات شمعة والفلفل باستخدام خلاط صغير حتى على نحو سلس قدر الإمكان. إضافة لمسة من الماء إذا لصق جافة وصعبة لمزيج. مزيج التوابل الرطب مع مسحوق التوابل الجافة.
* قطع لحم البقر الغبار مع قليل من الطحين ويقلى مع بعض النفط في ارتفاع الحرارة بسرعة كبيرة حتى ذهبية خفيفة. إزالة في طبق.
* فرأى في اثارة لصق التوابل مع 3-6 ملعقة كبيرة زيت الطهي على نار متوسطة لمدة حوالي 10 -- 15 دقيقة حتى التوابل العطرة جدا. الحفاظ على اثارة لمنع حرق لصق والتمسك عموم أو ووك.
* إضافة البهارات في جميع بأكملها. ضجة
*إضافة حليب جوز الهند واللحوم والتمر الهندي والسكر والنخيل حوالي 1 كوبمن الماء وتقديمهم ليغلي ، وغطاء على واضطرب بلطف لحوالي 1 -- ساعة 1 1 /2 أو حتى ينضج اللحم. محنك مع الملح بما فيه الكفاية.
* إزالة الهيل ، الينسون وعشب الليمون إذا لزم الأمر. أنا لا تهتم حقا.
* إضافة في kerisik. إذاكان لا يزال هناك الكثير من صلصة في عموم / ووك ، واتخاذ اللحوم خارجباستخدام ملعقة فترة زمنية محددة والحد من صلصة قبل إضافة kerisik.
* بعد إضافة kerisik ، لا تزال تعتمل / اثارة القلي حتى يتم فصل النفط ورندانغ لحوم البقر جافة تماما.