Ingredients
3 tbsp Chinese rice wine
3 tbsp honey
2 tbsp soy sauce
1 tsp sesame oil
1/2 tsp white pepper
1 roasting chicken (1.3-1.6 kg), cleaned
Preparation
Mix all ingredients but the chicken in a bowl. Placethe chicken in a resealable plastic bag. Pour the marinade into the bagand seal. Place in refrigerator for up to two hours, turningoccasionally. Preheat oven to 180. Remove chicken from bag, reservingthe marinade. Place chicken on a rack in a roasting pan, breast sideup, and roast for 35 minutes, basting occasionally with the marinade.When the chicken begins to brown, cover it loosely with tinfoil. Turnthe chicken and roast for another 35 minutes, basting occasionally.Turn again and roast until the meat near the bone is no longer pinkwhen cut, about another 20 minutes.
المكونات
3 ملاعق كبيرة الصينية نبيذ الارز
3 ملاعق كبيرة من العسل
2 ملعقة كبيرة صلصة الصويا
1 ملعقة شاي زيت السمسم
1 / 2 ملعقة شاي فلفل أبيض
1 دجاج مشوي (1،3-1،6 كلغ) ، وتنظيفها
إعداد
تخلط جميع المكونات ولكن الدجاج في وعاء. مكان الدجاج في كيس من البلاستيك الأغلاق. صب ماء مالح في كيس والختم. مكان في الثلاجة لمدة تصل إلى ساعتين ، وتحول في بعض الأحيان. سخن الفرن الى 180. إزالة الدجاج من كيس ، المتحفظة ماء مالح. مكان الدجاج على رف في مقلاة تحميص الجانب الثدي ، إلى أعلى ، والشواء لمدة 35 دقيقة ، تغطية بالحساء أحيانا مع ماء مالح. عندما يبدأ الدجاج إلى البني ، وتغطية ذلك فضفاضة مع ورق المونيوم. بدوره الدجاج المشوي ولآخر 35 دقائق ، وتغطية بالحساء في بعض الأحيان. بدوره مرة أخرى وحتى اللحم المشوي بالقرب من العظام لم تعد قطع الثابتة والمتنقلة وردي ، على بعد حوالى 20 دقيقة أخرى.