Fried Boiled Eggs with Chilli Sauce (Telur Balado) Category: Side dish/Poultry
Difficulty: Easy
Preparing time: 30 - 45 minutes
Serving for 4 - 5 people
Ingredients
- 5 chicken eggs
Spice Paste
- 10 red chillies (or less, depend on your taste)- 6 shallots- 4 cloves of garlic- 1 teaspoon tamarind- Salt and sugar to taste
Directions
1. Boil the eggs, peeled, fried and set aside
2. Grind or blend the spice paste, then sauté it until fragrance. Add the tamarind and a little of water.
3. Add the eggs, mix with the sauce and continue cooking for couple of minutes.
الفئة : طبق جانبي / الدواجن
صعوبة : سهل
إعداد الوقت : 30 حتي 45 دقيقة
خدمة لمدة 4 -- 5 أشخاص
المكونات
بيض الدجاج 5 --
التوابل لصق
-- الفلفل الأحمر 10 (أو أقل ، وتعتمد على ذوقك)
-- 6 الكراث
-- 4 فصوص من الثوم
-- 1 ملعقة صغيرة من التمر الهندي
-- ملح وسكر حسب الرغبة
اتجاهات
1. يسلق البيض ، مقشر ومقلي ويوضع جانبا
2. طحن أو مزيج التوابل لصق ، ثم يقلى حتى العطر. إضافة تمر هندي وقليلا من الماء.
3. يضاف البيض ، ومزيج مع صلصة ويستمر الطبخ لبضع دقائق.