Deep Fried Chicken with Sweet Sour Sauce(Ayam Kuluyuk) Category: Poultry (Chicken)
Difficulty: Medium
Preparing time: 45 - 60 minutes
Servings for 4 people
Ingredients
- 400 g Chicken fillet thinly cut- 1/2 teaspoon salt- 1/2 teaspoon pepper- 2 cloves of garlic, thinly crushed- 1 tablespoon fish sauce- 50 g tapioca flour- 1 eggFor Sauce
- 4 cloves of garlic, crushed- 1 onion cut in big pieces- 4 tablespoons tomato sauce- 1 tablespoon fish sauce- 3 big red chillies or 1 medium red paprika- 150 ml water- salt to taste- sugar to taste- pepper to taste- A little of vinegar to adjust the taste- 2 teaspoons of corn flour or tapioca flour mix with 3 tablespoons of waterDirections
1. Mix: The chickens with garlic, salt, pepper, fish sauce, and egg, and then leave it for 30 minutes.2. Coat the chicken with tapioca flour, and then fry with deep fry pan. Set aside3.Heat up a pan, give 2 tablespoons of vegetable oil, then sauté onionand garlic until fragrant. Add the paprika, continue stirring for awhile. Then add the water, fish sauce, tomato sauce, salt, sugar, andpepper. Continue cooking for a while then give the vinegar and cornflour/tapioca flour. Continue cooking for 3 minutes then add thechicken.Ready to serve!Note :
If you don't have tapioca or corn flour, you can substitute with plain flour. If you don't like to fry the chicken with lot of oil, you can trick itby frying one or two slices chicken fillet using small amount of oilbut you have to cut it thinly so that the meat will cook perfectly.
الفئة : دواجن (دجاج)
الصعوبة : متوسطة
إعداد الوقت : 45 -- 60 دقيقة
وجبات لمدة 4 أشخاص
المكونات
-- 400 غ قطع دجاج فيليه رقيقة
-- 1 / 2 ملعقة صغيرة ملح
-- 1 / 2 ملعقة صغيرة من الفلفل
-- 2 فصوص من الثوم ، مسحوقة رقيقة
-- 1 ملعقة طعام من صلصة السمك
-- 50 ز الطحين التابيوكا
-- 1 بيضة
لصوص
-- 4 فصوص من الثوم ، مسحوقة
-- 1 قطع البصل في قطع كبيرة
-- 4 ملاعق كبيرة صلصة الطماطم
-- 1 ملعقة طعام من صلصة السمك
-- الفلفل الأحمر 3 كبيرة أو متوسطة 1 فلفل أحمر أحمر
-- 150 مل من الماء
-- ملح حسب الذوق
-- سكر حسب الرغبة
-- الفلفل حسب الذوق
-- قليلا من الخل لضبط طعم
-- 2 ملاعق صغيرة من دقيق الذرة أو مزيج دقيق التابيوكا مع 3 ملاعق كبيرة من الماء
اتجاهات
1. مزيج : الدجاج مع الملح والثوم والفلفل وصلصة السمك ، والبيض ، ثم تترك لمدة 30 دقيقة.
2. معطف الدجاج مع الدقيق التابيوكا ، ثم تقلى مع عموم جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية عميقة. جانبا
3. تسخن مقلاة ، وإعطاء 2 ملاعق كبيرة من الزيت النباتي ، ثم يقلى البصل والثوم حتى تفوح رائحته. إضافة الفلفل الحلو ، ويستمر التحريك لبعض الوقت. ثم يضاف الماء ، وصلصة السمك وصلصة الطماطم والملح والسكر والفلفل. يستمر الطهي لفترة من الوقت ثم إعطاء دقيق الذرة والخل / التابيوكا الدقيق. يستمر الطهي لمدة 3 دقائق ثم يضاف الدجاج.
على استعداد للخدمة!
ملاحظة : إذا لم يكن لديك التابيوكا أو طحين الذرة ، يمكنك استبدال مع الدقيق العادي.
إذاكنت لا ترغب في جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية الدجاج مع الكثير من النفط ،يمكنك خدعة من قبل القلي واحد أو اثنين من شرائح فيليه الدجاج باستخدامكمية صغيرة من النفط ولكن عليك أن قطع رقيقة جدا أن اللحوم سوف كوك تماما.