Green Soya Porridge ( Bubur Kacang Hijau ) Difficulty : Easy
Cooking time : 60 minutes - more
Ingredients
- 250 gram green soy beans
- 750 ml water
- 300 ml coconut milk ( you can substitute it with fresh milk )
- 100 gram white sugar
- 50 gram brown sugar (optional)
- 1/2 teaspoon salt
- 1 teaspoon vanilla sugar
- 1 Pandan leaf, cut smaller (optional)
Coconut Sauce
- 200 ml thick coconut milk
- 2 cm ginger, crushed
- a pinch of salt
Directions
1. Clean the green soy beans. Then cook it with water until it’s really tender (like porridge). It is necessary to add more water if it's not soft yet. And stirring it well while cooking.
2. When the green soya is already tender, add coconut milk, vanilla sugar then pandan leaf. By the time the coconut milk is half left, add the sugars (white and brown) and salt. Keep stirring it so it won't burn.
3. Cook until it's thick like porridge.
4. Make the coconut sauce by boiling all the ingredients.
5. Serve the green soya porridge (bubur kacang hijau) with the coconut sauce on top.
صعوبة : سهل
مدة الطهي : 60 دقيقة -- أكثر
المكونات
-- 250 جرام فول الصويا الخضراء
-- 750 مل من الماء
-- 300 مل حليب جوز الهند (يمكنك استبدالها الحليب الطازج)
-- 100 غرام من السكر الأبيض
-- 50 غرام من السكر البني (اختياري)
-- 1 / 2 ملعقة صغيرة ملح
-- 1 ملعقة صغيرة سكر الفانيليا
-- 1 باندان ورقة ، وقطع أصغر (اختياري)
صلصة جوز الهند
-- 200 مل حليب جوز الهند سميكة
-- الزنجبيل 2 سم ، سحقت
-- قليل من الملح
اتجاهات
1. تنظيف فول الصويا الخضراء. كوك ثم بالماء حتى انها حقا العطاء (مثل العصيدة). فمن الضروري إضافة المزيد من الماء إذا لم تكن لينة بعد. والتحريك جيدا أثناء الطهي.
2. عندما الصويا الخضراء بالفعل العطاء ، إضافة حليب جوز الهند والسكر نبات الفانيليا ثم الباندان. بحلول الوقت الذي بقي نصف حليب جوز الهند ، إضافة السكريات (الابيض والبني) والملح. الحفاظ على اثارة أنه لذلك لن يحرق.
3. كوك حتى انها سميكة مثل العصيدة.
4. جعل صلصة جوز الهند من الغليان جميع المكونات.
5. خدمة عصيدة فول الصويا الخضراء (بوبور kacang hijau) مع صلصة جوز الهند على القمة.