Fruit in Coconut Milk (Kolak) Category: Dessert
Difficulty: Easy
Cooking time: 15 minutes
Ingredients
- 200 ml coconut milk- 100 g palm sugar- 1 sachet vanilla sugar- 1 large bananas, sliced- 1 small sweet potato (
ubi jalar), peeled and cut into small pieces- 2 pieces of ripe jackfruit, finely diced (optional) - I don't use it since no one selling it here- A pinch of salt- 100 ml water
Directions
1. Simmer the sweet potato (
ubi jalar) into boiling water until soft.2. Add coconut milk, palm sugar, vanilla sugar and salt. Then add all remaining ingredients. Continue cooking for few minutes. 3. Serve, you can add few ice cubes as well.
الفئة : الحلوى
صعوبة : سهل
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات
-- 200 مل حليب جوز الهند
-- 100 غرام سكر النخيل
-- 1 كيس سكر الفانيليا
-- 1 موز كبيرة ، شرائح
-- 1 البطاطا الصغيرة (يو بي آي jalar) ، مقشرة ومقطعة إلى قطع صغيرة
-- 2 قطعة من الكاكايا ناضجة ، ناعما مكعبات (اختياري) -- أنا لا يستخدمونه لأنه لا أحد بيعه هنا
-- قليل من الملح
-- 100 مل من الماء
اتجاهات
1. ينضج البطاطا الحلوة (يو بي آي jalar) في الماء المغلي حتى تصبح طرية.
2. إضافة حليب جوز الهند والسكر النخيل والسكر والفانيليا والملح. ثم يضاف جميع المكونات المتبقية. يستمر الطهي لبضع دقائق.
3. خدمة ، يمكنك إضافة بعض مكعبات الثلج أيضا.