Coconut Pancake Roll (Dadar Gulung) Category: Dessert
Difficulty: Medium
Preparing time: 60 minutes
Servings for 4 people
Ingredients
Filling:
- 250 g grated coconut
- 150 g palm or 100 g caster sugar
- 1-3 inch cinnamon stick
- 100 ml water
- salt to taste
Pancake:
- 250 g plain flour - 1 egg- 250 ml coconut milk- 100 ml water- 1 teaspoon juice from Pandan leaves or few drops of pasta pandan if you have it (this one for colouring) - salt to taste
Directions:1.Mix the grated coconut, sugar, cinnamon and salt. Fry the mixture in adry pan over medium/low heat, add the water. Constantly stirred forapproximately 5 minutes or until the mixture is dry. But don't getburn! Set aside and remove the cinnamon stick.
2. Blend the
pandan leaves with 150 ml water, squeeze the pulp then sieve the water. If you use
pandan paste or food colouring, skip this step.
3. To make pancake: combine the flour, egg,
pandan paste, coconut milk, salt with the rest of water. Whisk them well into a smooth batter, just like you make pancakemixture. When it's ready, prepare non-stick frying pan (use 8-inchfrying pan if you have) and pour 3 tablespoon of the batter into thepan. Make sure the pan is equally covered with the batter so it becomesa thin layerpancake. Fry for one minute, turn the pancake over and fry for another minute.
4. Place 2 teaspoons of coconut filling on the near edge of the pancake. Fold over once then tuck in the left and right sides and fold over once more then roll.
الفئة : الحلوى
الصعوبة : متوسطة
إعداد الوقت : 60 دقيقة
وجبات لمدة 4 أشخاص
المكونات
الحشوة :
-- جوز الهند المبشور 250 ز
-- 150 أو 100 النخيل ز ز السكر الناعم
-- 1-3 بوصة القرفة عصا
-- 100 مل من الماء
-- ملح حسب الذوق
فطيرة :
-- 250 غرام من الدقيق العادي
-- 1 بيضة
-- 250 مل حليب جوز الهند
-- 100 مل من الماء
-- 1 ملعقة صغيرة من عصير أوراق الباندان أو بضع قطرات من الباندان المعكرونة إذا كان لديك (وهذا واحد لتلوين)
-- ملح حسب الذوق
اتجاهات :
1. مزيج من جوز الهند المبشور والسكر والقرفة والملح. يقلى المزيج في مقلاة جافة على حرارة متوسطة / منخفضة ، إضافة الماء. أثارت باستمرار لحوالي 5 دقائق أو حتى يصبح الخليط الجاف. ولكن لا يحصلون على تحترق! جانبا وإزالة عصا القرفة.
2. المزج بين أوراق الباندان مع 150 مل من الماء ، الضغط اللب منخل ثم الماء. إذا كنت تستخدم الباندان لصق أو تلوين الطعام ، تخطي هذه الخطوة.
3. لجعل فطيرة : الجمع بين الطحين والبيض ولصق الباندان ، حليب جوز الهند والملح مع بقية المياه. خفقت لها جيدا في العجين على نحو سلس ، مثلك جعل خليط فطيرة. عندما يكون جاهزا ، وإعداد غير عصا مقلاة (استخدام مقلاة 8 بوصة إذا كان لديك) وتصب 3 ملعقة كبيرة من الخليط في المقلاة. تأكد من تغطية عموم بالتساوي مع الخليط حتى يصبح فطيرة طبقة رقيقة. يقلى لمدة دقيقة واحدة ، وتحويل أكثر من فطيرة ويقلى لمدة دقيقة أخرى.
4. مكان 2 ملاعق صغيرة من جوز الهند على حافة سد بالقرب من فطيرة. أضعاف أكثر من مرة واحدة ثم دس في الجانبين الأيسر والأيمن وأضعاف مرة أخرى ثم لفة.