amaaamy2 مشرف قسم
انا من بلده : china عدد المساهمات : 744 نقاط : 29474 السٌّمعَة : 106 تاريخ التسجيل : 04/07/2010
| موضوع: ALMONDS' & their Health Benefits--لوز '& فوائدها الصحية الخميس يناير 06, 2011 8:10 am | |
| The great scholar Ibn al-Qayyim in his Prophetic medicine mentioned that almonds were beneficial for health, especially when eaten with dates and figs. More recently, almonds have been associated with many health benefits, including helping to control weight gain and obesity. Almonds are the seeds from the fruit of the almond tree. The most commonly consumed almonds are "sweet almonds" (Prunus dulcis). One ounce of almonds (or about 23 almonds) contains 160 calories. Almonds are a good source of protein and fiber, as well as rich in Vitamin E, magnesium, calcium and iron. Almonds contain a variety of antioxidants including the flavonoids quercetin and kaempferol. Almonds and Obesity. A 2004 study in the American Journal of Clinical Nutrition found that women who had eaten a serving of almonds had higher levels of cholecystokinin (a hormone associated with satiety from eating fat-containing foods) in their systems than men did [1]. In practical terms this means that while almonds may leave both women and men with a feeling of "satisfaction", women may stay fuller longer. Another research study from King's College in London found that almonds appear to help block the absorption if carbohydrates, block their own fat from being absorbed, and improve satiety in men and women [2]. According to a 2003 study in the International Journal of Obesity, subjects who added eighty-four grams (about three handfuls) of almonds to a low-calorie diet enhanced weight loss when compared to a low-fat, low-calorie diet alone [3]. The diet that included almonds produced greater and longer sustained weight loss. Tips on Using Almonds
Almonds should be stored in an airtight container in a cool dry place, because their high fat content makes them more prone to becoming rancid. Almonds can be used to make almond milk, a raw milk substitute to dairy milk. Almond oil is a light, mild oil high in omega-3fats, and can be used as a substitute for olive oil. Almond flour can be used as an alternative to wheatflour in cakes and biscuits. Almond flour is gluten-free so it is ideal for people with wheatallergies or coeliac disease. Also, sweet almonds contain very little carbohydrates, so its flour can be used by those who want to restrict their carbohydrate intake.
لوز '& فوائدها الصحية
العلامة الكبير ابن القيم رحمه الله في الطب النبوي الذي ذكر أن اللوز ومفيد للصحة ، وخصوصا عندما تؤكل مع التمر والتين.
وفي الآونة الأخيرة ، وقد ارتبطت اللوز مع العديد من الفوائد الصحية ، بما في ذلك المساعدة في السيطرة على زيادة الوزن والسمنة. اللوز وبذور من ثمرة شجرة اللوز. اللوز الأكثر استهلاكا شيوعا هي "اللوز الحلو" (خوخ الحلو).
أونصة واحدة من اللوز (أو حوالي 23 اللوز) يحتوي على 160 سعرة حرارية. اللوز مصدر جيد للبروتين والألياف ، وكذلك غنية في فيتامين (ه) والمغنيسيوم والكالسيوم والحديد. اللوز تحتوي على مجموعة متنوعة من المواد المضادة للاكسدة بما في ذلك كيرسيتين الفلافونويد وكايمبفيرول.
اللوز والسمنة.
ووجدت دراسة عام 2004 في المجلة الأميركية للتغذية الطبية ان النساء اللائي كان قد أكل وجبة من اللوز ومستويات أعلى من كوليسيستوكينين (هرمون المرتبطة الشبع من تناول الأطعمة التي تحتوي على الدهون) في نظمها أكثر من الرجال لم [1]. من الناحية العملية وهذا يعني أنه في حين أن اللوز قد يغادر كل من المرأة والرجل مع شعور من "الارتياح" ، قد أوفى النساء البقاء لفترة أطول.
وجدت دراسة أخرى من البحوث كلية الملك في لندن ان اللوز تظهر للمساعدة في منع امتصاص إذا الكربوهيدرات ، والدهون كتلة خاصة بهم من استيعاب ، وتحسين الشبع لدى الرجال والنساء [2].
ووفقا لدراسة عام 2003 في المجلة الدولية للبدانة ، والموضوعات ، وقال أربعة وثمانون غراما (حوالي ثلاث حثيات) من اللوز إلى فقدان الوزن حمية تعزيز منخفضة السعرات الحرارية بالمقارنة مع اتباع نظام غذائي منخفض الدهون ومنخفضة السعرات الحرارية وحدها [3 ]. أنتج النظام الغذائي التي شملت اللوز أكبر وأطول وفقدان الوزن المستمر.
نصائح حول استخدام اللوز * يجب أن يتم تخزين اللوز في وعاء محكم في مكان بارد وجاف ، لأن محتواها من الدهون عالية يجعلها أكثر عرضة لتصبح زنخ. * ويمكن استخدام اللوز في صناعة حليب اللوز ، بديلا الحليب الخام للحليب الالبان. * زيت اللوز هو ضوء ، وزيت خفيف ارتفاع في 3fats أوميغا ، ويمكن استخدامها كبديل لزيت الزيتون. * ويمكن استخدام دقيق اللوز كبديل لدقيق القمح (الطحين في الكعك والبسكويت. اللوز والدقيق هو خال من الغلوتين لذلك هو مثالية للأشخاص الذين يعانون من الحساسية القمح أو الداء الزلاقي. * أيضا ، اللوز الحلو تحتوي على القليل جدا من الكربوهيدرات ، ويمكن استخدامها حتى في دقيق من قبل أولئك الذين يرغبون في تقييد كمية من الكربوهيدرات. | |
|