سيد مختار نائب المدير
انا من بلده : مصرى عدد المساهمات : 1910 نقاط : 32169 السٌّمعَة : 458 تاريخ التسجيل : 24/07/2010 العمر : 31
| موضوع: الحمام المحشى الأربعاء سبتمبر 08, 2010 4:48 pm | |
| المقادير: حمام وطبعا العدد حسب الرغبة لكن المهم انه يتنظف كويس ولازم تسيبوا الرقبة يعنى عند التنظيف نقطع الرأس فقط و نترك الرقبة أرز مغسول ونتركه يتصفى بصل مبشور مع ملح و فلفل و بهارات قليل من السمن يعنى حوالى معلقة متوسطة بصلة صغيرة للسلق ماء للسلق الطريقة : نقلب الأرز مع البصل المبشور وعلية الملح و الفلفل و البهارات و قطعة السمن ثم نضعهم فى حلة و نضعهم على النار حتى يتغير لون الأرز و يصبح أصفر نطفى علية بعدها نتركة شويه لمل يبرد و نجيب الحمام و نحشيه بالأرز مع مراعاة اننا ما نملاش الحمام للآخر يعنى نسيب شوية بعد الحشو نقفل الحمام جيدا من تحت و من فوق ممكن بخلة أو بالكبدة بتاعة الحمام يعنى من فوق نقفلة بالرقبة و من تحت بالكبدة بعدها نجيب اناء ونضع فى ماء و نتركة حتى يغلى ثم نضع فيه الحمام و نضع شوية فلفل و البصله الصغيرة نضعها كما هى بس طبعا بعد تقشيرها و غسلها و نسيب الحمام يستوى بعد ما يستوى ننقله فى صينية و نضع علية زبد وممكن الاستغناء عنها و نضعة شوية فى الفرن ليحمر و بالهنا و الشفا ملحوظو هاااااااامة : يمكن استبدال الأرز بالفريك مع مراعاة نقع الفريك لمدة نصف ساعة قبل الاستخدام ثم نتبع نفس الخطوات السابقة | |
|
الشيخ الصغيرm&h المشرف الديني ونائب المدير
انا من بلده : مصر عدد المساهمات : 1090 نقاط : 29420 السٌّمعَة : 329 تاريخ التسجيل : 09/07/2010 العمر : 31 الموقع : www.shbabpolak.7olm.org
| موضوع: رد: الحمام المحشى الأربعاء سبتمبر 08, 2010 10:45 pm | |
| | |
|