Sweet Potato Balls (Bola-bola Ubi Jalar) Category: Dessert
Difficulty: Easy
Cooking time: 30 minutes
Ingredients
- 250 g sweet potato (ubi jalar)- 1 tablespoon white powder sugar (gula halus)- 2 tablespoon sago flour (tepung sagu) or tapioca flour (tepung kanji)- Oil to fry- Satay skewers- 1 tablespoon powder Cinnamon for garnish
Directions
1. Peel and clean the sweet potato. After that cut into small cubes and cook it. When it's done, set aside and cool it off.
2. Blend or grind the potato with sugar and the flour. Then shape into small balls.
3. Heat the oil in deep pan and fry the balls. Use tissue paper to absorb the oil.
4. When it's cold enough, thread the potato balls onto satay skewers. Garnish with powder sugar and cinnamon. الفئة : الحلوى
صعوبة : سهل
مدة الطهي : 30 دقيقة
المكونات
-- 250 غ من البطاطا
-- 1 ملعقة طعام من مسحوق السكر الأبيض
-- 2 ملعقة طعام دقيق الساغو أو دقيق التابيوكا
-- النفط لجمهورية يوغوسلافيا الاتحادية
-- ساتيه الأشياش
-- 1 ملعقة طعام من مسحوق القرفة للتزيين
اتجاهات
1. التقشير وتنظيف البطاطا الحلوة. بعد ذلك مقطعة إلى مكعبات صغيرة والطبخ. عندما يكون القيام به ، وجانبا وبارد تشغيله.
2. طحن او خليط من البطاطا مع السكر والطحين و. شكل بعد ذلك الى كرات صغيرة.
3. يحمى الزيت في مقلاة عميقة وتقلى الكرات. استخدام المناديل الورقية لاستيعاب النفط.
4. عندما يكفي الباردة ، الخيط كرات البطاطا على الأشياش ساتيه. مقبلات مع مسحوق السكر والقرفة.