december ملك ملوك بولاق
انا من بلده : china عدد المساهمات : 1831 نقاط : 33915 السٌّمعَة : 332 تاريخ التسجيل : 22/09/2010
| موضوع: Kaeng Khua Saparot (Thai Prawn and Pineapple Curry) الخميس أكتوبر 28, 2010 2:56 am | |
| Ingredients : · 250 ml/8 fl oz coconut cream · 1/2 fresh peeled and chopped pineapple · 2 tbsp fish sauce · 2 tbsp Thai red curry paste · 2 tsp sugar · 350 g/12 oz shelled and deveined raw tiger prawns (how to deveined prawns) · 2 tbsp chopped fresh coriander · 4 shredded spring onions to garnish Serve with cooked rice. Cooking Procedures : 1. Place the coconut cream, pineapple, curry paste, fish sauce and sugar in a pan. 2· Heat gently over a medium heat for 5 minutes or until boiling. 3. Add the prawns and coriander and simmer gently for 5 minutes, or until the prawn are cooked. 4. Sprinkle with the shredded spring onions. 5. Serve with cooked rice. المقادير :
· 250 مل / 8 فلوريدا أوقية كريم جوز الهند · 1 / 2 الأناناس الطازجة المقشرة والمقطعة · 2 ملعقة كبيرة صلصة السمك · الأحمر 2 ملعقة كبيرة معجون الكاري التايلاندية · 2 ملعقة صغيرة سكر قصفت · 350 g/12 عوز وdeveined روبيان النمر الخام (كيفية deveined القريدس) · 2 ملعقة كبيرة مقطعة الكزبرة · 4 البصل الأخضر تمزيقه لمقبلات
يقدم الطبق مع الأرز المطبوخ.
الطبخ الإجراءات :
1. وضع كريم جوز الهند والأناناس ومعجون الكاري ، وصلصة السمك والسكر في مقلاة.
2 · الحرارة بلطف على نار متوسطة لمدة 5 دقائق أو حتى الغليان.
3. إضافة القريدس والكزبرة وينضج بلطف لمدة 5 دقائق ، أو حتى ينضج الروبيان.
4. رش مع البصل الأخضر تمزيقه.
5. يقدم الطبق مع الأرز المطبوخ.
| |
|