Grilled Chicken with Spicy Sauce (Ayam Bakar Bumbu Rujak) Category: Chicken
Difficulty: Easy
Cookingtime: 60 minutesIngredients- 1 whole chicken, cut into 8 or 10 pieces- 500 cc coconut milk- 1 tablespoon of vegetables oil- 1 stalk of fresh Lemongrass (Sereh)
Spice paste- 6 shallots or 1 medium red onion- 3 cloves of garlic- 4 big red chillies, seeded- 2 bird’s eyes chillies (if you don't like it spicy, then skip this one)- 5 candlenuts- 1 cm ginger- 1 teaspoon turmeric powder- Salt and sugar to taste
Directions1. Marinate the chicken with salt. Set aside2. Preheat the oven for 180 C. 3. Blend or grind the spice paste. Set aside.4. When the oven is ready, bake the chicken for 45 minutes. You can also grill the chicken over charcoal grill. 5.Heat 1 tablespoon of oil and sauté the spice paste together withlemongrass until fragrant. Add the chicken, stirring well. Then add thecoconut oil and continue cooking until the sauce absorbed. الفئة : دجاج
صعوبة : سهل
مدة الطهي : 60 دقيقة
المكونات
-- 1 من الدجاج الكامل ، مقطعة إلى 8 أو 10 قطعة
-- 500 سم مكعب حليب جوز الهند
-- 1 ملعقة كبيرة من زيت الخضروات
-- 1 من ساق عشبة الليمون الطازج (Sereh)
التوابل لصق
-- 6 الكراث أو 1 بصلة حمراء متوسطة الحجم
-- 3 فصوص من الثوم
-- الفلفل الأحمر 4 كبيرة ، والمصنف
-- 2 الطيور عيون الفلفل (إذا كنت لا تحب ذلك حار ، ثم انتقل هذا واحد)
-- 5 candlenuts
-- الطول 1 الزنجبيل
-- 1 ملعقة شاي مسحوق الكركم
-- ملح وسكر حسب الرغبة
اتجاهات
1. انقع الدجاج مع الملح. جانبا
2. سخن الفرن لمدة 180 جيم
3. طحن مزيج التوابل أو لصق. يوضع جانبا.
4. عندما الفرن على استعداد ، خبز الدجاج لمدة 45 دقيقة. يمكنك أيضا يشوى الدجاج على شواية الفحم.
5. الحرارة 1 ملعقة كبيرة من النفط ويقلى لصق التوابل مع الليمون حتى تفوح رائحته. يضاف الدجاج ، واثارة جيدا. ثم إضافة زيت جوز الهند ويستمر الطبخ حتى يمتص صلصة.