Ingredients:about 650 - 800g chicken with bone (or 500g boneless chicken), leg or breast or any part of chicken
few potatoes, around 400g
2 - 3 medium carrot
about 300g daikon or mooli (I usually put this but this time I don't have any)
1 large onion around 180g peeled
Chicken marinate1 tbsp light soy
2 tbsp Korean wine or Japanese cooking wine or sake
1 - 2 tsp sesame oil
** If I am too lazy I will leave out the marinate, just add plain chicken to the stew.
Sauce2 - 5 tbsp Korean chilli paste, much as you dare/ I normally use about 3 - 4 tbsp
1/2 to 2 tbsp Korean chilli powder, much as you dare. I normally use about 1 tbsp
1 tbsp sesame oil
2 - 3 tsp sugar
2 tbsp light soy
Chopped spring onion for garnish
salt if needed
Method:
- Cut chicken into chunks. Mix with marinate and leave for about 15 - 20 minutes
- Peel and cut vegetable into bite size or chunks.
- Mix all the sauce ingredients together
- Put vegetables in a pot, add about 1.5 -2 cups of water. Boil/simmer till vegetables are almost tender.
- Stir in the chicken. Simmer for few minutes then add sauce.Continue simmering till chicken is cooked. For boneless chicken insmall chunks this will take about 10 - 15 minutes after adding thechicken. Chicken with bone with take longer, from 15 - 25 minutesdepending on size.
- When chicken is cooked. taste to see if you need more chilli paste, chilli powder, salt or soy to taste.
- Its now ready to eat, If you are not in a hurry and the sauce is abit too runny leave it for a while the potato will absorb some of theliquid. I find the stew actually tastes better sitting around for awhile, potato and chicken will absorb the flavour much better.
- Before serving sprinkle on some chopped spring onion.
- Serve with rice.
المقادير :
حوالي 650 -- دجاج مع العظم 800g (500g أو دجاج) ، أي جزء الساق أو الثدي أو من الدجاج
بعض البطاطس وحول 400g
2 حتي 3 المتوسطة الجزرة
حول 300g daikon أو mooli (أطرح هذا عادة ولكن هذه المرة ليس لدي أي)
1 بصلة كبيرة حول 180g مقشر
انقع الدجاج
1 ملعقة كبيرة الصويا الخفيفة
2 ملعقة كبيرة النبيذ الكورية أو اليابانية أو النبيذ الطبخ سبيل
1 حتي 2 ملعقة شاي زيت السمسم
** إذا أنا كسول جدا وسوف يستبعد انقع ، فقط إضافة الدجاج العادي إلى الحساء.
صلصة
2-5 ملعقة كبيرة معجون الشطة الكورية ، بقدر ما كنت تجرؤ / أنا عادة استخدام حوالي 3 -- 4 ملاعق كبيرة
1 / 2 الى 2 ملعقة كبيرة مسحوق الفلفل الكورية ، وبقدر ما كنت تجرؤ. وعادة ما تستخدم حوالي 1 ملعقة كبيرة
1 ملعقة كبيرة زيت السمسم
2-3 ملعقة صغيرة من السكر
2 ملعقة كبيرة الصويا الخفيفة
ربيع البصل المفروم للتزيين
الملح إذا لزم الأمر
الطريقة :
* قطع الدجاج إلى قطع. انقع المزيج مع وتترك لمدة حوالي 15 -- 20 دقيقة
* التقشير والخضار المقطعة إلى حجم عضة أو قطع.
* مزيج جميع المكونات معا صلصة
* الخضار وضعت في وعاء ، وإضافة نحو 1.5 -2 أكواب من الماء. تغلي / حتى ينضج الخضار طرية تقريبا.
* ضجة في الدجاج. يطهى على نار خفيفة لبضع دقائق ثم تضاف الصلصة. تستمر حتى تغلي ينضج الدجاج. لحوم الدواجن في قطع صغيرة وهذا سوف يستغرق حوالي 10 حتي 15 دقيقة بعد إضافة الدجاج. دجاج مع العظم مع يستغرق وقتا أطول ، في الفترة من 15 -- اعتمادا على حجم 25 دقيقة.
* عندما ينضج الدجاج. طعم لمعرفة ما اذا كنت بحاجة أكثر لصق الفلفل الحار ، ومسحوق الفلفل والملح أو الصويا حسب الذوق.
*في استعداد الآن لتناول الطعام ، إذا لم تكن في عجلة من امرنا وصلصة قليلاجدا سيلان ترك الأمر لبعض الوقت والبطاطا واستيعاب بعض من السائل. أجد الحساء فعلا الأذواق أفضل الجلوس حول لالبطاطا ، في حين والدجاج واستيعاب نكهة أفضل بكثير.
* قبل خدمة يرش على بعض البصل المفروم.
* يقدم الطبق مع الأرز.