december ملك ملوك بولاق
انا من بلده : china عدد المساهمات : 1831 نقاط : 33915 السٌّمعَة : 332 تاريخ التسجيل : 22/09/2010
| موضوع: Hayashi raisu (rice): Japanese beef stew الثلاثاء أكتوبر 26, 2010 8:26 am | |
| Hayashi raisu (Hayashi rice)
- 450g / 1 lb thinly sliced beef
- 4 medium onions, thinly sliced
- About 10-12 mushrooms, sliced
- 1 medium carrot, thinly sliced
- Butter or oil
- 1 garlic clove, chopped
- 1 cup (240ml) red wine
- 2 bay leaves
- 1 tsp. dried thyme
- 1 Tbs. Worcestershire sauce or Bulldog chuunou sauce
- 1 Tbs. soy sauce
- Parsley or green peas for garnish
The sauce ingredients:
- 1/2 cup demi-glace or 4 cups strong beef stock
- 1 16-oz or 440g can of canned tomatoes
- 1 Tbs. tomato paste
- 2 Tbs. butter
- 3 Tbs. flour
- Water
OR
- 6 blocks (or more if you like it thick) from a hayashi rice roux packet
- Water
Equipment: a large frying pan or sauté pan, a heavy bottomed pot for stewing or a crockpotCut the meat up into bite-sized pieces. Heat up a frying pan withbutter, oil or combination of both, and sauté the beef until browned.Take out the meat and set aside. In the same pan, add a bit more butter (no this is not diet food)and add the onions. Sauté over medium-low heat until limp and slightlybrown. Add the garlic, mushrooms and carrot. Sauté until the mushroomsare turning limp. Put all the vegetables in a heavy-bottomed stew pot (a crockpot will do nicely too). Add the wine. If you’re using the hayashi rice roux blocks, addabout 4 cups of water (don’t add the roux at this point yet). If you’reusing the other sauce ingredients, add either the demi-glace plus 3cups of water, the canned tomato and tomato paste, or 4 cups of strongbeef stock and the canned tomato and tomato paste. Add the bay leavesand thyme. Let it all simmer until the liquid has reduced to about half. Add the beef to the pot and contine simmering - the beef should be very tender.If you’re making your own sauce, make a roux by melting 2 Tbs. ofbutter in the frying pan and adding the flour. Stir until the flour isgrainy and a little bit browned. Add to the stew and stir. Add theWorcestershire sauce and soy sauce. If using the roux blocks, add them now and stir well to melt. Add a little water or stock to thin out if it looks too thick. Simmer a few minutes. Taste and add salt or pepper as needed. Take out the bay leaves. Serve over rice that’s been mixed with a little salted butter. Garnish with chopped parsley or a few green peas. This makes 6 to 8 servings. Hayashi omuraisuLeftover hayashi makes a very rich sauce for omuraisu (rice omelettte) instead of ketchup. Use plain buttered rice instead of ketchup-chicken rice as the filling. Raisu هاياشي (هياشي رايس)
* 450g / 1 £ شرائح رقيقة لحوم البقر * 4 حبات متوسطة الحجم ، مقطعة إلى شرائح رقيقة * نحو 10-12 الفطر ، وشرائح * 1 جزرة متوسطة ، مقطعة إلى شرائح رقيقة * الزبدة أو الزيت * 1 فص ثوم ، مفرومة * 1 كوب (240ml) النبيذ الاحمر * 2 أوراق الغار * 1 ملعقة شاي. الزعتر المجفف * 1 ملاعق. رسيستيرشاير صلصة أو بلدغ chuunou صلصة * 1 ملاعق. صلصة الصويا * البقدونس أو البازلاء الخضراء للتزيين
الصلصة المقادير :
* 1 / 2 كوب ديمي - مثلج أو لحوم البقر الأسهم 4 أكواب قوية * 1 16 أوقية أو 440g علب من الطماطم المعلبة * 1 ملاعق. معجون الطماطم * 2 ملاعق. زبدة * 3 ملاعق. دقيق * المياه
أو
* 6 كتل (أكثر أو إذا كنت ترغب في ذلك سميكة) من الأرز رو حزمة هاياشي * المياه
المعدات : مقلاة كبيرة القلي أو أواني الطهي ، ثقيلة وعاء الطبخ أو أدنى لكروكبوت أ
قطع اللحم إلى أجزاء لدغة الحجم. تسخن مقلاة مع الزيت والزبدة أو مزيج من الاثنين معا ، ويقلى اللحم حتى احمر. إخراج اللحم وتوضع جانبا.
في المقلاة نفسها ، إضافة الزبدة أكثر قليلا (لا هذا ليس الحمية الغذائية) وإضافة البصل. يقلى على نار متوسطة الحرارة المنخفضة حتى يعرج قليلا والبني. يضاف الثوم والفطر والجزر. حتى يقلى الفطر يتحولون يعرج.
وضع جميع الخضروات في وعاء الحساء الثقيل القاع (أ كروكبوت ستفعل لطيف للغاية).
أضف النبيذ. إذا كنت تستخدم رو رايس كتل هاياشي ، إضافة حوالي 4 أكواب من الماء (لا إضافة رو عند هذه النقطة بعد). إذاكنت تستخدم مكونات الصلصة أخرى ، إضافة ديمي مثلج ، إما زائد 3 أكواب منالماء ، والطماطم المعلبة ومعجون الطماطم ، أو 4 أكواب من مرقة لحم البقرقوية والطماطم المعلبة ومعجون الطماطم. إضافة أوراق الغار والزعتر.
أترك كل شئ حتى ينضج خفضت السائل الى نحو النصف. إضافة إلى وعاء لحوم البقر وcontine يجيش -- لحوم البقر هل يكون العطاء جدا.
إذا كنت صنع صلصة الخاصة بك ، وجعل رو عن ذوبان 2 ملاعق. من الزبدة في مقلاة وإضافة الدقيق. حتى تحريك الدقيق هو محبب واحمر قليلا. إضافة إلى الحساء ويقلب. إضافة صلصة رسيستيرشاير وصلصة الصويا.
إذا باستخدام كتل رو ، إضافة الآن ويقلب جيدا لهم لتذوب.
أضف قليلا من الماء أو الأوراق المالية إلى خارج رقيقة إذا كان يبدو سميكة جدا. ينضج بضع دقائق.
طعم الملح والفلفل إضافة أو حسب الحاجة. إخراج أوراق الغار.
تخدم أكثر من الأرز التي تم مختلطة مع الزبدة ومملحة قليلا. مقبلات مع البقدونس المفروم أو والبازلاء الخضراء قليلة.
وهذا يجعل من 6 حتي 8 حصص. هاياشي omuraisu
بقايا هاياشي يجعل صلصة غنية جدا لomuraisu (omelettte رايس) بدلا من الصلصة. استخدام الأرز بالزبدة عادي بدلا من صلصة الطماطم والأرز والدجاج شغل. | |
|
amaaamy المدير العام
انا من بلده : مصر عدد المساهمات : 3326 نقاط : 39004 السٌّمعَة : 895 تاريخ التسجيل : 17/05/2010 العمر : 50
| موضوع: رد: Hayashi raisu (rice): Japanese beef stew الأربعاء أكتوبر 27, 2010 2:44 am | |
| | |
|