Ingredients:½ cup butter or margarine (softened)
1 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 cup sour cream
2 cups all purpose flour
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon ground nutmeg
¼ teaspoon salt
1 cup fresh or frozen cranberries (chopped)
Topping-2 tablespoons sugar
1/8 teaspoon ground nutmeg
Cooking Instructions:Step 1: Pre-heat the oven to 400 degrees. In a large mixing bowl cream butter and sugar, beat in eggs and vanilla. Mix well. Fold in sour cream with a spatula. In a separate bowl combine flour, baking powder, baking soda, nutmeg and salt. Stir into the creamed mixture until moistened and well combined. Fold in cranberries.
Step 2: Place batter into greased or paper-lined muffins cups until each cup is ¾ of the way full. Combine topping ingredients and sprinkle over each muffin.
Step 3: Place into the oven and bake at 400 degrees for 20-25 minutes or until a toothpick comes out clean. Cool in the pan for 10 minutes and remove to a wire rack to finishing cooling.
المقادير :
نصف كوب زبدة أو سمن (خففت)
1 كوب سكر
1 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا
1 كوب كريمة حامضة
2 كوب طحين
1 ملعقة شاي مسحوق الخميرة
نصف ملعقة صغيرة من صودا الخبز
نصف ملعقة صغيرة جوزة الطيب
¼ ملعقة صغيرة من الملح
1 كوب التوت الطازجة أو المجمدة (المفروم)
تتصدر -
2 ملاعق طعام من السكر
1 / 8 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
طريقة التحضير :
الخطوة 1 : قبل حرارة الفرن إلى 400 درجة. في وعاء خلط كبير كريم الزبدة والسكر ، وفاز في البيض والفانيليا. المزيج جيدا. أضعاف في القشدة الحامضة مع ملعقة. في وعاء منفصل الجمع الدقيق ومسحوق الخميرة ، وصودا الخبز وجوزة الطيب والملح. ضجة في خليط مدهون حتى مبلل وتمتزج جيدا. أضعاف في التوت البري.
الخطوة 2 : ضع الخليط في أكواب الكعك مدهون أو ورقة موضوعة حتى يتم ¾ كل كوب من الطريق بالكامل. الجمع بين المكونات تتصدر ويرش على الكعك لكل منهما.
الخطوة 3 : ضع في الفرن وأخبز في 400 درجة لمدة 20-25 دقيقة أو حتى المسواك تخرج نظيفة. بارد في مقلاة لمدة 10 دقائق وازالة الاسلاك الى الرف لإنهاء التبريد.