Ingredients:1lb fresh fish fillets
1 ½ cups buttery crackers (crushed)
1 teaspoon garlic salt
1 ¼ teaspoon old bay seasoning (divided)
1 egg
½ cup water (or milk)
salt and pepper (to taste)
Oil (for frying)
Cooking Instructions:Step 1: Heat oil in a deep fryer to 350 degrees. In a shallow dish combine crackers, garlic salt, and 1 teaspoon of old bay seasoning. In another bowl mix egg, water, ¼ teaspoon old bay seasoning and salt and pepper to taste.
Step 2: First coat each fish fillet in the egg mixture, and then put the fillet into the cracker mixture and coat well pressing down so the crackers stick. Repeat until all the fillets are coated.
Step 3: Deep fry in batches at 350 degrees for 2-3 minutes or until golden brown and crispy. Drain on paper towels.
(Makes 4 Servings)
المقادير :
£ 1 فيليه السمك الطازج
1 ½ أكواب المفرقعات زبداني (سحق)
1 ملعقة صغيرة ملح الثوم
1 ملعقة صغيرة بهار ربع خليج القديمة (تقسيم)
1 بيضة
نصف كوب ماء (أو الحليب)
الملح والفلفل (حسب الذوق)
النفط (للقلي)
طريقة التحضير :
خطوة 1 : يحمى الزيت في المقلاة العميقة الى 350 درجة. في طبق الضحلة الجمع بين المفرقعات والملح والثوم ، وبهار 1 ملعقة صغيرة من خليج القديمة. في وعاء آخر البيض مزيج والماء وربع ملعقة صغيرة بهار خليج القديمة والملح والفلفل حسب الذوق.
الخطوة 2 : معطف الأولى من كل شرائح السمك في خليط البيض ، ومن ثم وضع شرائح في خليط التكسير وكذلك الضغط على أسفل معطف حتى المفرقعات عصا. وكرر حتى المغلفة جميع شرائح.
خطوة 3 : جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية في أعماق دفعات في 350 درجة لمدة 2-3 دقائق أو حتى تصبح ذهبية اللون البني ومتموج. استنزاف مناشف ورقية.
(يجعل من 4 حصص)