Ingredients:2 tablespoons vegetable oil
1 cup uncooked white rice
1 medium onion (chopped)
½ green bell pepper (chopped)
2 cups water (or chicken broth)
1 (10 ounce) can diced tomatoes and green chilies
2 teaspoons chili powder
1 teaspoon salt
Cooking Instructions:Step 1: In a deep skillet over medium heat add vegetable oil. Add rice, onion and green bell pepper. Sauté until the rice is browned and the onions are tender.
Step 2: Stir in water (or chicken broth) and tomatoes and green chilies. Season with chili powder and salt. Cover and simmer for 30 minutes or until the rice is cooked and the liquid is absorbed.
(Makes 4 Servings)
المقادير :
2 ملاعق طعام من الزيت النباتي
1 كوب نيء الأرز الأبيض
1 حبة متوسطة الحجم (مقطعة)
نصف فليفلة خضراء (مقطعة)
2 كوب ماء (أو مرق الدجاج)
مكعبات 1 (10 أونصة) علب الطماطم والفلفل الحار الأخضر
2 ملعقة شاي مسحوق الفلفل الحار
1 ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير :
الخطوة 1 : في مقلاة عميقة على نار متوسطة الحرارة إضافة الزيت النباتي. يضاف الأرز والبصل والفليفلة الخضراء. حتى مقلي الارز والبصل احمر وطرية.
الخطوة 2 : في تحريك المياه (أو مرق الدجاج والطماطم والفلفل الحار الاخضر. الموسم مع مسحوق الفلفل الحار والملح. تغطى وتترك لمدة 30 دقيقة أو حتى ينضج الأرز ويمتص السائل.
(يجعل من 4 حصص)