Ingredients:
2 lbs boneless skinless chicken breasts (or thighs)
Cornstarch (for dusting, optional)
1/3 cup sesame oil
1/3 cup soy sauce
1/3 cup rice wine (or sake)
20 garlic cloves (minced)
10 thin slices of fresh ginger
3 tablespoons sugar
1 tablespoons cornstarch
1 tablespoons water
2 cups fresh basil (chopped)
2 Serrano peppers (sliced, with seeds)
1 cup green onions (sliced)
Oil (if deep frying)Cooking Instructions:
Step 1: Cut the chicken breasts into 1” chunks. Lightly dust the chicken with cornstarch. Deep fry the chicken bits in batches at 375 degrees until golden brown. Drain on paper towels.
Step 2: Heat sesame oil in your wok on medium-high heat. Add garlic, ginger and Serrano peppers. Stir fry for 1 minute.
Step 3: In a bowl stir together rice wine, soy sauce and sugar. Pour into the wok. Put chicken bits into the wok and bring to a boil. Meanwhile, combine 1 tablespoon cornstarch and 1 tablespoon water in a measuring cup. Pour into the sauce and stir until the sauce becomes somewhat thick.
Step 4: Add green onions and basil. Cook for 2 minutes and serve.
(Makes 4 Servings)
المقادير :
2 £ العظم من صدور الدجاج بدون جلد (أو الفخذين)
نشا الذرة (لإزالة الغبار ، اختياري)
1 / 3 كوب زيت سمسم
03/01 صلصة الصويا كأس
1 / 3 كأس نبيذ الارز (أو مصلحة)
20 فصوص من الثوم (المفروم)
10 شرائح رقيقة من الزنجبيل الطازج
3 ملاعق طعام من السكر
1 ملعقة طعام نشا الذرة
1 ملعقة طعام ماء
2 كوب ريحان طازج (المفروم)
2 فلفل سيرانو (شرائح ، مع البذور)
1 كوب بصل أخضر (شرائح)
النفط (إذا القلي العميق)
طريقة التحضير :
الخطوة 1 : قطع صدور الدجاج إلى قطع "1. الغبار برفق على الدجاج مع الذرة. العميق جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية البتات الدجاج على دفعات في 375 درجة حتى تصبح ذهبية اللون البني. استنزاف مناشف ورقية.
الخطوة 2 : هيت زيت السمسم في الرجل الخاص على نار متوسطة عالية. أضف الثوم والزنجبيل والفلفل سيرانو. تحريك جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية لمدة 1 دقيقة.
الخطوة 3 : في وعاء يحرك معا نبيذ الأرز وصلصة الصويا والسكر. تصب في الصبي. بت وضع الدجاجة إلى الرجل ، وتقديمهم ليغلي. وفي الوقت نفسه ، تجمع بين 1 ملعقة كبيرة نشا الذرة والماء 1 ملعقة طعام في كوب القياس. تسكب الصلصة ويقلب إلى حد ما حتى يصبح صلصة سميكة.
الخطوة 4 : أضف البصل الأخضر والريحان. يطهى لمدة 2 دقيقة ، وخدمة.
(يجعل من 4 حصص)