Smashed Fried Chicken (Ayam Penyet) Category: Poultry (Chicken)
Difficulty: Medium
Preparing time: 45 minutes
Servings for 4 people
Ingredients
- 1 whole Chicken, cut into 4 or 8 pieces (as desired)
- 300 ml of coconut milk
- 200 ml of water
- 1
Salaam leafs (or you can substitute with Bay leaf)
- 2 stalk of fresh
Lemongrass (Sereh/Serai), bruised- Lime juice from 1 fresh lime
Spice Paste
- 4 cloves of garlic- 2 Candlenuts- 1 teaspoon coriander- 2 teaspoon salt
For Sambal:
- 5 red chillies- 4 bird's eyes chillies- 3 shallots- 1 cloves of garlic- 1 teaspoon salt- 1 teaspoon palm sugar
Directions
1. Grind or blend the spice paste.
2. Boil the Chicken with the spice paste, coconut milk, Salaam leafs, Lemongrass and water. Cook until it's tender and spice is absorbed.3. When the chicken already cooks, leave it cold for a moment.4. Heat the oil in non-stick frying pan, fry the chicken until it's brown and crispy. Set aside and serve.
5. Prepare the
Sambalby grinding roughly all the ingredients. Then sauté with small amountof oil until it's fragrant for couple of minutes. When it's readysprinkle with lime juice and then serve.
الفئة : دواجن (دجاج)
الصعوبة : متوسطة
إعداد الوقت : 45 دقيقة
وجبات لمدة 4 أشخاص
المكونات
-- 1 من الدجاج الكامل ، مقطعة إلى 4 أو 8 قطع (حسب الرغبة)
-- 300 مل من حليب جوز الهند
-- 200 مل من الماء
-- 1 يورق السلام (أو يمكنك استبدال مع رقة الغار)
-- 2 ساق من عشبة الليمون الطازج (Sereh / ساراي) ، رضوض
-- عصير الليمون الطازج الجير من 1
التوابل لصق
-- 4 فصوص من الثوم
-- 2 Candlenuts
-- 1 ملعقة صغيرة من الكزبرة
-- 2 ملعقة صغيرة ملح
لسامبال :
-- 5 الفلفل الأحمر
-- 4 الطيور عيون الفلفل
-- 3 الكراث
-- 1 فصوص من الثوم
-- 1 ملعقة صغيرة ملح
-- 1 ملعقة صغيرة سكر النخيل
اتجاهات
1. طحن أو لصق مزيج التوابل.
2. يسلق الدجاج مع معجون التوابل ، وحليب جوز الهند ، السلام يورق ، عشبة الليمون والماء. كوك حتى انها العطاء والتوابل يتم امتصاصه.
3. عندما الدجاج بالفعل طهاة ، وترك الأمر للحظة الباردة.
4. يحمى الزيت في مقلاة غير لاصقة القلي ، جمهورية يوغوسلافيا الاتحادية الدجاج حتى انها البني ومتموج. جانبا وخدمتها.
5. إعداد سامبال بواسطة طحن تقريبا جميع المكونات. ثم يقلى مع كمية صغيرة من النفط حتى انها عبق لبضع دقائق. عندما يصبح جاهزا مع رش عصير الليمون وتخدم ذلك الحين.