Ingredients:2 cups (about 400g) glutinous rice
water
1 tin (400ml) coconut milk
1 tsp salt
3 - 4 tbsp brown sugar, more if you like sweeter (remember the caramel topping is quite sweet)
freshly ground nutmeg (much as you like, I add about 2 - 3 tsp)
2 large egg
* If you don't like nutmeg you can use ground anise or ground ginger, qty to your taste.
Topping:1 tin Nestle Carnation caramel or Dulce de Leche**
250ml coconut milk
1 large egg
**Ifyou can not get Dulce de Leche, you can boil a tin of condensed milkfor 3 hours, or tip the condensed milk into a small saucepan, stir andcook till caramelised.
banana leaf for lining if you have some if not grease baking tray/dish with butter.
Baking dish/tray: I use a Pyrex oblong roasting dish
Method:
- Soakthe rice for few hours.Drain with sieve and shake off excess water. Putrice in a glass or microwave proof bowl. Then add in about 300ml water.Cook rice in microwave for about 8 - 9 minutes on high till water isabsorbed.
- I did not leave the rice to cool. Stir in coconutmilk, salt, sugar and as much nutmeg as you like. Beat the eggs in aseparate bowl then stir in rice mixture.
- Preheat oven to180 deg C. Line a baking tray or dish with banana leaf. To soften thebanana leaf gently heat with direct flame. Pour in the rice mixture. Igrated more nutmeg on top. Bake for about 15 - 20 minutes till set.
- Whilethe rice pudding is baking, make the topping. Mix all the ingredienttogether. Take rice out after 15 - 20 minutes baking. Pour on thetopping. Return rice pudding to oven and bake for another 35 - 40minutes till the topping is rich golden brown. I love nutmeg so much Igrated more on top after baking.
- Serve hot or cold. When hot the top is really delicious and crunchy. When cold this pudding can be cut into slices.
المقادير :
2 كوب (حوالى 400g) الأرز الدبق.
المياه
1 القصدير (400ml) حليب جوز الهند
1 ملعقة صغيرة ملح
3 حتي 4 ملاعق كبيرة من السكر البني أكثر من ذلك ، إذا كنت مثل حلاوة (نتذكر الكرمل تتصدر حلوة جدا)
جوزة الطيب طازجة الأرض (بقدر ما تريد ، وأود أن أضيف حول 2-3 ملعقة صغيرة)
2 بيضة كبيرة
* إذا كنت لا تحب جوزة الطيب يمكنك استخدام اليانسون الأرض أو الزنجبيل الأرض ، والكمية لذوقك.
تحتل المرتبة الاولى :
1 علبة نستله الكرمل قرنفل أو دولسي دي ليش **
250ml حليب جوز الهند
1 بيضة كبيرة
**إذا لم تتمكن من الحصول على اللبن دولسي ، يمكنك يغلي علبة من الحليبالمكثف لمدة 3 ساعات ، أو ترجيح كفة الحليب المكثف في مقلاة صغيرة ،وإثارة ويطهى حتى caramelised.
نبات الموز للبطانة إذا كان لديك بعض إن لم يكن الشحوم صينية الخبز / الطبق مع الزبدة.
صحن الخبز / صينية : يمكنني استخدام طبق بيركس مستطيل تحميص
الطريقة :
1. نقع الأرز لبضع ساعات. استنزاف مع منخل والتخلص من المياه الزائدة. وضع الأرز في وعاء زجاجي أو الميكروويف الإثبات. ثم يضيف في حوالي 300ml المياه. يمتص 9 دقائق على ارتفاع حتى المياه -- الأرز كوك في الفريزر لنحو 8.
2. لم أكن أستطيع أن أترك الأرز لتبرد. ضجة في حليب جوز الهند والملح والسكر ومثل جوزة الطيب وقدر لك. اخفقي البيض في وعاء منفصل ثم يقلب في خليط الأرز.
3. سخن الفرن الى 180 درجة جيم الخط صينية الخبز أو طبق مع نبات الموز. لتليين نبات الموز بلطف مع حرارة اللهب المباشر. صب الخليط في الأرز. أنا أكثر جوزة الطيب المبشور على القمة. الفرن لمدة حوالي 15 -- 20 دقيقة حتى مجموعة.
4. في حين أن الارز والحلوى والخبز ، وجعل تحتل المرتبة الاولى. مزيج جميع المكونات معا. رايس تتخذ بعد 15 -- 20 دقيقة الخبز. صب على تحتل المرتبة الاولى. عودة الارز والحلوى إلى الفرن واخبزيها لمدة 35 -- تحتل المرتبة الاولى حتى 40 دقيقة غنية لونها بنيا ذهبيا. أنا أحب الكثير من جوزة الطيب المبشور أنا على رأس اكثر بعد الخبز.
5. خدمة ساخنة أو باردة. عندما الساخنة أعلى هو لذيذ حقا ومقدد. متى يمكن خفض هذه الحلوى الباردة إلى شرائح.