Glutinous Rice Ball Porridge ( Bubur Candil ) Category : DessertDifficulty : MediumPreparing time : 45 minutes
IngredientsFor Candil
- 200 g white glutinous rice flour (tepung ketan)- 175 ml warm water- 1/2 teaspoon salt- 1 teaspoon lime stone water (kapur sirih) - optionalFor Porridge
- 800 ml water- 200 g coconut sugar or brown sugar- 1 Pandan leaf- 25 g rice flour & 25 g white glutinous rice flour (tepung ketan), mix with 50 ml waterCoconut Milk sauce- 250 ml think coconut milk- ¼ teaspoon of salt- 2 Pandan leavesDirections
1. Make the balls (candil):mix white glutinous rice, salt and lime stone, then slowly add waterand knead using hand. Stop adding water when you already can form themixture into balls.2. Make the porridge : Boilthe water with coconut sugar and pandan leaf. When it's boiling dropthe balls into it. When the balls are floating to the top of waterlevel, pour the the mixture of rice flour and white glutinous riceflour then stir the porridge. When it's boiling, remove from the heat.3. Make the coconut milk sauce : boil the coconut milk together with pandan leaves and salt. 4. Serve the porridge with coconut milk sauce. الفئة : الحلوى
الصعوبة : متوسطة
إعداد الوقت : 45 دقيقة
المكونات
لCandil
-- 200 غ من الطحين الأبيض الأرز الدبق.
-- 175 مل ماء دافئ
-- 1 / 2 ملعقة صغيرة ملح
-- 1 ملعقة صغيرة من الحجر الجيرى المياه -- اختياري
لالعصيدة
-- 800 مل من الماء
-- 200 غ من السكر جوز الهند أو السكر البني
-- 1 باندان ورقة
-- 25 دقيق الأرز و 25 ز ز الطحين الأبيض الأرز الدبق (كيتان tepung) ، ومزيج مع 50 مل من الماء
حليب جوز الهند صلصة
-- 250 مل حليب جوز الهند اعتقد
-- ¼ ملعقة صغيرة من الملح
-- 2 يترك باندان
اتجاهات
1. جعل الكرات (candil) : مزيج الأرز الدبق الأبيض والملح والحجر الجيري ، ثم أضف الماء ببطء ودلك باستخدام اليد. وقف عند إضافة الماء بالفعل يمكن أن تشكل الخليط في الكرات.
2. جعل عصيدة : اغلي الماء مع السكر وجوز الهند وأوراق الباندان. عندما يكون المغلي اسقاط الكرات الى ذلك. عندما الكرات العائمة إلى أعلى مستوى الماء ، صب الخليط من دقيق الارز ودقيق الأرز الدبق الأبيض ضجة ثم العصيدة. عندما يكون الغليان ، وإزالة من الحرارة.
3. جعل صلصة حليب جوز الهند : غلي حليب جوز الهند مع أوراق الباندان والملح.
4. خدمة عصيدة مع صلصة حليب جوز الهند.